Ergomec - Materialhantering


Ergomec S.r.l. är specialiserade på konstruktion och tillverkning av kompletta anläggningar för materialhantering så som silolagring, blandning samt mekanisk/pneumatisk transport av granulat och pulverprodukter. Företaget har funnits på marknaden i över 25 år och och finns representerade hos världsledande bolag.


Ergomecs huvudkontor och produktion är baserat i San Bonifacio (Verona). Här finns en omfattande produktionsanläggning inklusive workshop där silos och maskiner tillverkas. Den tekniska personalen är mycket erfaren och har sin expertis inom anläggningskonstruktion vilket bidrar till en effektiv teknisk support och kundservice. Ergomec ser till den enskilda kundens behov och erbjuder såväl enstaka servicejobb som heltäckande servicekontrakt och ger alltid förstklassig support på de anläggningar som levererats!
materialhantering silolagring blandningmaterialhantering silolagring blandning
Ergomec
Ergomec materialhantering

Tekniken

Materialhantering för plast -och gummiindustrin:
- Automatiserade anläggningar för råvarutransport och matning.
- Automatiserade system till plaståtervinningsanläggningar samt sortering av avfall.        
- Matningslinjer till extrudering.
- Förblandning av råmaterial.

Materialhantering för kemiska industrier:  
- Rostfira, FDA-godkända lösningar till läkemedelsindustrin.
- Lim -och bindemedelshantering till t.ex. pappersindustrin.
- Behandling av färger, lacker, karbonater, oxider, polykarbonater, sulfater, fosfater etc. till kemisk industri.
- Hantering av bekämpningsmedel.
​​​​​​​

Varumärket Ergomec

Under 2018 blev Ergomec en del av Pegaso Group, en världsledande koncern som fokuserar på kringutrustning med en årlig omsättning på mer än 90 miljoner euro och mer än 450 anställda.
2020 flyttade Ergomec till Borgoricco ( Padova – Italien ) till helt nya kontor och produktionsområde beläget i Pegaso Groups huvudkontor, där koncernen har mer än 26 000 m2 produktionsyta. Ergomecs verksamhet är fortfarande lagring, hantering och blandning av råvaror i pellets & främst i pulverform. Kärnverksamheten är främst utvecklad på hantering av pulver relaterat till plastblandningssystem, men utöver detta kan Ergomec även hantera pulver inom olika sektorer såsom gummi, livsmedel, kemi & industri.
Ergomec tillverkar system enligt Atex-direktiven där det inte finns explosiva och explosiva material och omgivningar. Med enkla ord kan vi säga att varhelst det finns puder att hantera kan Ergomec vara rätt partner.
På grund av Ergomecs policy har det beslutats att inte närma sig sektorerna spannmål, djurfoder, cement och trä.
År 2006 öppnade Ergomec en ny filial i Finale Emilia (Modena) som heter "Ergomec Engineering". Ergomec Engineering ägnar sig uteslutande åt ingenjörsarbete så som design, beräkning, ritningar o.s.v.
År 2015 köpte Ergomec S.r.l. även upp en del av aktierna i Rosadails, tillverkare av pneumatiska transportörer. Genom Rosadails, får Ergomec en ännu bredare kunskapsbas inom om den pneumatiska transporttekniken.

Besök gärna Ergomecs hemsida

Kontakta oss om Ergomec!

Malin Andersen
+46 40 43 99 52
malin@awim.se