Gummi

AWI Maskin representerar följande huvudmän inom gummiindustrin.

Vi hjälper dig med din gummitillverkning


​​​​​​​Vi hjälper dig att utrusta din verksamhet med det mesta du kan behöva i utrustningsväg. Vi har långa relationer med tillverkare inom extrudering, formsprutning, gummipressar, magnetplattor, färgpigment, m.m.
​​​​​​​
Kontakta oss gärna för mer information om vad vi kan göra tillsammans.

Acrolab

​​​​​​​
Acrolab tillhandahåller värmetekniska tjänster till globala partners i flera branscher..

Barwell

​​​​​​​
Barwell är idag den ledande tillverkaren av ämnesförberedande kolvextruders, kugghjulspumpar och kallmatade ämnesmaskiner.

Bondabelt​​​​​​​

​​​​​​​
Tillverkar slitstarka band till avdragsverk och dragverk. I sortminentet finns även förstärkta band för lådresnings-, förpacknings- och etiketteringsmaskiner.

CSP

​​​​​​​
​​​​​​​En av världens ledande tillverkare av utrustning för frysavgradning av gummidetaljer via "Shot blast" (blästrings) metoden.

Dr.Boy GmbH & Co. KG


Formsprutor för plast, LSR och MIM. . I programet finns både horisontella och vertikala maskiner.

Ergomec

​​​​​​​
Konstruktion och tillverkning av kompletta anläggningar för materialhantering så som silolagring, blandning samt mekanisk/pneumatisk transport av granulat och pulverprodukte

For Lab Italia

​​​​​​​
Ugnarna är speciellt konstruerade för eftervulkning av gummi så som  NBR, Silicone, Viton etc. vilka kräver exakta temperaturer, jämnhet och god luftcirkulation.

Fredcolor

​​​​​​​
​​​​​​​Färgmasterbatch, färgpigment och färgpastor för Gummi-, Plast- och Polyuretanindustrin.

Friul Filiere


för de som vill ha högkvalitativ prestanda när det gäller tillverkning av rör och profiler, från helt anpassade tekniska extruderingslinjer.

HF Mixing Group

​​​​​​​
HF Mixing Group är sedan 2010 samlingsnamnet för de tillverkare av kompounderingsmaskiner, som tidigare fanns i de fristående företagen Harburg Freudenberg, Farrel & Pomini

Labtech

​​​​​​​
Småskaliga maskiner för laboratorier, utveckling och produktion.

Maxi-Blast


Ledande tillverkare av blästermedel för rengöring av formar, extruderskruvar samt plastbaserade medel för frysavgradning via tumling eller blästring

Prodicon

​​​​​​​
Världens största tillverkare av Batch-Off's, kringutrustning och remskärmaskiner för gummiindustrin.

Römheld Rivi

​​​​​​​
Magnetuppspänning av formar- snabbt och säkert

UTP Vision

​​​​​​​
Berröringsfri uppmätning av olika produkters dimensioner genom ett artificiellt visionsystem. Lämpligt för olika typer av packningar och tätningar oavsett material.