Dr. Boy GmbH & Co. KG - Formsprutor för plast, LSR & MIMHär representerar vi den typiska tyska kvalitetsplastformsprutan, med moderna tekniker som ligger i framkant gällande energibesparing. En kompakt plastformspruta som täcker området 6,3-125 ton. I programet finns både horisontella och vertikala maskiner, och Boy har levererat över 50 000 plast formsprutor sedan starten år 1968.

Econplast

Econplast kan väljas som tillval på alla maskiner från 25 ton och uppåt. Econplast är en ny utformning av smältprocessen som reducerear energiförbrukningen för denna med 40-50%. Detta genom förbättrad isolering, drivning av skruven samt optimerad utformning av skruv och inmatningszon.

Boy XS, Boy XSV & Boy XXS

Som namnet kanske avslöjar, representeras här de minsta formsprutorna i sortimentet. Boy XS har ett låstryck på 10 ton. Modellen finns även vertikalt utförande för inläggsgjutning med en vertikal lås-och injekttionsenhet. Den kallas då BOY XS V. Det mest slående med de XS-maskinerna är de mycket kompakta måtten med en golvyta på 0.81 m² och 0.63 m² för BOY XSV. Båda modellerna är konstruerade för kontinuerlig produktion i form av mikro- och enkelkavitetsformsprutning. Med skottvolymer upp till 8.0 cm³, har modellerna även visat sig populära inom utveckling -och utbildningssektorn.

Procan ALPHA® stryningen

Idag har alla Boys maskiner det senaste, mycket logiskt uppbyggda, Procan ALPHA® 4 styrsystemet. Där skapar man sig, med hjälp av det grafiska gränssnittet, en mycket användarvänlig och överskådlig inställningsmiljö. Det som skiljer version 4 från de tidigare är bl.a. att avancerade cykler kan ställas in med drag-n-drop funktion, att översiktssidan för hanteringutrustning uppdaterats, samt att graf-fuktionen nu kan hantera de 5000 senaste cyklerna för framställning av ännu bättre trendkurvor. Procan ALPHA® 4 är uppbyggd på helt ny mjuk -och hårdvara men känslan, navigeringen och upplevelsen är väldigt lik tidigare versioner. Dock är reaktionstiden 8 gånger snabbare!​​​​​​​

Dokument


Se även Boy's hemsida


Kontakta oss om Dr.BOY! 

Oscar Månsson
+46 707 20 17 31
oscar.mansson@awim.se