Acrolab - Värmeöverföringstavar


Utnyttja mer av din formyta och optimera dina formar genom jämnare kvalitet och kortare cykeltider med värmeöverföringsstavar!
Skicka en ritning till oss eller en CAD fil direkt till Acrolab Ltd och vi ritar in och räknar ut optimal placering och storlek, för just era behov! 

Värmeöverföringsstavar
Ett unikt system bestående av snabba och jämt värmeledande stavar för värmeplattor och/eller formar.
En Isobar® leder värme 20 000 gånger snabbare än stål och uppnår samma temperatur (+/- 0,5°C) över hela ytan inom få sekunder.
VärmeöverföringVärmeöverföring
Acrolab Värmeöverföring
Acrolab Värmeöverföring

Tekniken

Systemet utvecklades ursprungligen för plast- och gummiindustrin men används i dag i många olika brancher, inom allt från rymdfart till medicinsk industri.

Inom polymerindustrin kan isobarstavar kan monteras såväl i värmeplattorna som i formen och kräver inga anslutningar, har inga rörliga delar och kan normalt kvarlämnas vid rengöring av formen.
De klarar av arbetstemperaturer från 0°C till 250°C. I termoplastformar fungerar isobarstavarna som kylkanaler och kan med fördel användas vid reperation av läckande kylkanaler. Isobarstavarna finns i diametrar från 3,5 mm och uppåt, och skräddarsys efter dina behov och formar.


Dokument

Kontakta oss om Acrolab!

Roger Ringlander
+46 40 43 99 55 ​​​​​​​
roger@awim.se​​​​​​​