Boy - Plastformsprutor


Legendarisk tysk kvalitetsformspruta för thermoplast!

BOY har tillverkat över 40 000 maskiner sedan 1968.

Täcker området 10 till 100 ton för gummi, härdplast, LSR och MIM.
I programet finns horisontella och vertikala maskiner.

Ladda hem deras nya broschyr här.
XS-Serien

"HELT PRECIS" Detta är sloganen som bäst beskriver den nya BOY XS formsprutan med låstryck på 100 kN.
BOY, specialisten på formsprutor under 1,000 kN, kompletterar sitt program med BOY XS.
Denna nya maskin finns även för inläggsgjutning med en vertikal lås-och insprutningsenhet. Den kallas då BOY XS V.
boy XS
Det mest slående med de nya maskinerna är de mycket kompakta måtten. Med en golvyta på 0.81 m² och 0.63 m² för BOY XS V, erbjuder de två nya modellerna, vilka är konstruerade för kontinuerlig produktion, nya möjligheter för mikro- och enkelkavitetsformsprutning.

"BOY XS är en formspruta konstruerad med välkänd teknologi. Den har alla de fördelar som återfinns på de stora maskinerna, men är mer kompakta", säger Alfred Schiffer, delägare hos BOY, och tillägger : "BOY XS är utrustad med en 12 mm plastifiseringsenhet och den mycket exakta styrningen Procan ALPHA® . Båda representerar optimala förhållande för mikroformsprutning. Vidare underlättar konstruktionen enkelkavitetsproduktion för skottvolymer upp till 8.0 cm³, vilket är en av anledningarna varför man använder ett speciellt kanallöst munstycke."

"Förutom deras precision och repeterbarhet ger BOY XS och BOY XS V mycket god tillgänglighet till plastificeringsenheten, formområdet och utstötaren. De två diagonalt placerade holmarna är också en fördel. De två modellerna är lämpade för automatiska lösningar från granulat till färdigpackade produkt", säger Mr. Bernd Fischer, Director Process Engineering och service hos Boy.

Det utprovade fribärande två-plattssystemet på BOY´s maskiner används även till dessa två modeller. I standardversion är BOY XS utrustad den förstklassiga Procan ALPHA® styrningen. Denna styrning kombinerar hög effektivitet med opertatörsvänlighet.

 

E-modellen

BOY introducerade den nya E-modellen även som 35 tons maskin på K 2010. Däremd finns alla modeller från 25 till 100 ton i E utförande med servomotordriven kugghjulspump som gör maskinerna snabbare, tystare och mer energieffektiva.
boy 100E

Alpha stryningen

Idag har alla BOY´s maskiner det senaste mycket logiskt uppbyggda Alpha styrsystemet (Procan ALPHA® 2). Där man med hjälp av det grafiska gränssnittet skapat en överskådlig inställningsmiljö.
boy Alpha styrning

Se även Boy's hemsida