UNAC - Mobila arbetsplattformar


UNAC är ett företag i södra Frankrike som utvecklats kraftfullt de senaste åren! De konstruerar och tillverkar spårgående mobila arbetsplattformar för kontaktledningsarbeten, samt rälsgående grävmaskiner.
Maskinerna är kända för hög teknisk nivå och kvalitet.


AWI Maskin AB representerar UNAC i Skandinavien och utbildar personal, ombesörjer service och underhåll av maskinerna.

Tekniken

Genom olika utvecklingar för järnvägsapplikationer, designade UNAC ett specialiserat sortiment av hjul, räls axlar och boggier som är hydrauliskt drivna.

UNACS primära Rail-Drive-koncept listas nedan. Mer är för närvarande under utveckling.
Unac-HDX-  versionen erbjuder individuellt motoriserade fasta hjul. Denna teknik används främst på våra R/R Unimog maskiner, och på vår nya X6 Road-Rail lyft maskin.
Unac-HDFR-  versionen används vanligtvis på 300rr-mulching-maskiner. Denna typ av järnvägssystem utvecklades speciellt för att möjliggöra back-and-Forth rörelse på spåren, utan att systematiskt utlösa PAULVE-typ pedaler och sensorer.

Unac-HDTP  modellen är den som  används på 22trr grävmaskiner. Den består av ett noggrant finstämt koncept och robust design som möjliggör resor över allvarligt vridna spår. Denna unika axel är konstruerad för att använda en motor som är speciellt utformad i samarbete med Poclain hydraulik.
​​​​​​​
Unac-HDXL versionen består av individuellt motoriserade hjul. Denna design används för närvarande främst på våra x3 tvåvägs lyftmaskiner. Den gör det möjligt för rälshjulen att höjas för att säkerställa minimal obstruktion.

Varumärket UNAC

 Företaget grundades 1943,  UNAC drivs idag av Michael UNAC, en ättling från en lång rad entreprenörer. Michael UNAC, tog upp familjens fackla med samma passion att de senaste 2 generationerna visat; var och en använde sin kreativitet, lust och arbetsmoral från att tillverka jordbrukssläp till att designa specialiserade maskiner med dennna banbrytande teknik för att göra UNAC till en obestridlig aktör i lovande sektorer som integrerad underground Conduit installationssystem eller  tvåvägs-maskiner, samt State-of-the-art militära schaktare.

Kontakta oss om UNAC!

Jan Nilsson
070-545 25 82
jan.nilsson@awim.se