Tenconi - Isolerskarvar


Med anor från Ambrogio Tenconi 1871, sysselsätter Tenconi SA ca. 130 anställda på två platser: Airolo och Cadenazzo (båda belägna i Canton Ticino i Schweiz).


Tenconi är världsledande inom isolerskarvar för spårtrafik. AWI Maskin AB representerar dem i Sverige, Norge, Danmark och Finland. De är standard hos Trafikverket och finns lagerförda i Nässjö. Vi har även ett lager i Arlöv i Malmö.

Tekniken

Stålkonstruktion och bearbetning
Isolerskarven består av en smidd stålkärna som formas efter den aktuella spårprofilen.
Den borras med antingen 4 eller 6 hål för anslutningen till rälsen. Därefter belägges stålkärnan med höghållfast Polyamid som ger isolerförmågan.
En sats består av två stålkärnor, en isolerskiva (stolpe) mellan rälsändarna och en skruvsats.
Vid montage borras hålbilden med en mall och därefter skruvas isolerskaven fast enligt bilden ovan. Montage kan ske ute i spåret och kräver inga hälsovådliga tillsatser. Den kan monteras oberoende av väderlek.

Sedan 2018 har Tenconi SA ett nära samarbete med Dätwyler AG (tätningslösningar) för syntetisk beläggning av spår i samband med Tenconi produkter för att säkerställa skydd mot olika korrosiva ämnen (t. ex. luft, salt, vatten). Dessa komponenter användes t.ex. vid järnvägsövergångar för att undvika korrosion p.g.a. vägsalt.
Fråga efter mer information!

Varumärket Tenconi


Tenconi SA är knutet sedan starten till järnvägssektorn (infrastruktur och rullande materiel). 
Tenconi SA innehar ISO 9001 och 14001 certifieringar och färdigheter och certifieringar för mekanisk bearbetning, metallbearbetning, plastifiering och svetsning av stål och aluminium.
Tenconi SA tillhör i sin helhet till arvingarna till grundaren Ambrogio Tenconi.


Se gärna även Tenconis hemsida

Manualer

Kontakta oss om Tenconi!

Björn S Hansen
0707-20 17 31
bjorn.s.hansen@awim.se