Nyhetsarkiv

 

Fakuma-mässan går av stapeln den 17-21 oktober och våra leverantörer visar följande

Dr. Boy GmbH - Monter A7-7101

I år kommer Dr. Boy till Fakuma med besked och ställer ut hela 14 formsprutor i olika storlekar mellan 6,3 & 100 ton. Nästan alla modeller kommer att vara representerade.

Den minsta och senaste maskinen i sortimentet, Boy XXS kommer att producera figurer i skummad PP. PEEK kommer att köras i en Boy XS och i 35 tonnaren, Boy35E, kommer man visa ett nytt formkoncept som bygger på en enbart partiellt upphettad form. Att använda en kassettform och enbart hetta upp själva insatsen, är ännu ett steg emot en mer energieffektiv process!

I den vertikala maskinen på bilden, Boy 35EVV, kommer en pralinform i silikon att produceras i 45 sek cykler och avformas med hjälp av en IGUS robot.  

Utöver detta kommer man visa upp sina färdigheter i olika processer så som t.ex. övergjutning, tvåkomponentssprutning, höghastighetssprutning med dubbla pumpar etc.
Boy - 35EVV med kakformLabtech Europe - Monter A6-6102


Labtech är ett svenskägt bolag med säte i Thailand som tillverkar maskiner för labb, utveckling och småskalig produktion. I sortimentet finns allt från valsverk till linjer för co-extrudering av film/folie. Labtech Europe kommer att visa upp följande i sin monter:

Labtech - Microfilmblåsning LUMF-150
Världens minsta 3-lagers filmblåsningslinje.

De tre extrudrarna har koniska skruvar, med diameter på 18 mm vid inloppet och 8 mm vid munstycket. Detta gör att de kan matas med pellets i standardstorlek. Filmtornet är 150 mm brett och är utrustad med dubbla upprullningsstationer. Filmens maximala lay-flat bredd är 130 mm. LUMF-150 kan levereras med fullt datoriserad styrning. 

LRM-S-110/3E 

Här visas Labtech´s valsverk med valsdiameter på 110 mm.
Alla Labtechs valsverk för plast har funktioner som 3-zons temperering av valsarna och individuellt styrd valshastighet. Som tillval kan valsverken utrustas med helt automatisk blandning, vilket säkrar repeterbarhet.

Labtech - Valsverk
Labtech - Exturderlinje LTE16-40
Man visar även upp sin 16 mm dubbelskruvsextruder med L/D 40. Extruden kommer att tillverka pellets med hjälp av vattenbad och pelletizer. Hela linjen är av bänkmodell.

 Friul Filiere - Monter A6-6111

Friul Filiere Spa. tillverkar nyckelfärdiga extruderingslinjer för rör och profiler. Under Fakuma kommer de att visa sin 63 mm dubbelskruvsextruder med koniska skruvar. Extrudern har hög produktionskapacitet i kombination med låg energiförbrukning.

Tube Easy
Stor uppmärksamhet kommer att riktas åt Friul Filieres senaste utveckling. En effektiv lösning för extrudering  av slang & rör vid namn ”Tube Easy”. Denna patenterade teknik består av ett specialmunstycke som snabbt centrerar materialflödet i formningsprocessen genom justering av enbart två skruvar.”Tube Easy” är gör det möjligt att ta produktionshastigheten till nya höjder.  Vid tester har man extruderat 4x6 mm rör i en hastighet av 102 m/minut. 

Friul Filiere - Tube Easy
Römheld Rivi Magnetics - Monter A1-1223


Magnetuppspänning av formar

Serierna blir kortare och kortare, formbytena mer frekventa, vilket ökar den icke produktiva tiden i gummipressar och formsprutor. I plastindustrin har man länge använt magnetuppspänning av sina formar för att minska detta problem.

Inom gummiindustrin har det inte varit möjligt pga. att tekniken inte fungerat med varma formar. Detta problem har Rivi Römheld löst med sitt GEMINI system. Motsvarande system för plastindustrin heter LION. Grundtekniken för dessa system är samma. Inga lösa delar & ingen energiförbrukning under produktion. Enkelt och säkert!

Magnetplattorna finns både som rena magnetplattor men också som kombinerade värme- och magnetplattor samt fungerar både för traditionell injektion så väl som med kallkanalteknik med flera munstycken
91130 M-TECS 130-K B3


Besök mässans hemsida här!